6 Ocak 2013 Pazar

Beşikaş-Wolfsburg 6.1.2013 Hazırlık Maçı

Beşikaş-Wolfsburg  (0-2)

6.1.2013 Hazırlık Maçı 

Devre arası tatilinin ilk hazırlık maçında Beşiktaş, katıldığı turnuva gereği ciddi bir rakip olarak sınıflandırabileceğimiz Wolfsburg'la karşılaştı. Beşiktaş'ın ilk 11'inde Sivok ve Hilbert hariç ideal 11 oyuncusu yoktu. 17 maçlık periyotta çok dar bir kadro kullanıldığı düşünüldüğünde, Beşiktaş'ın oyununun rakip Bundesliga'nın 15.si dahi olsa rakibin altında kalması normal karşılanabilir.

Normal karşılanamayacak, daha doğrusu anlaşılması zor olan şey ise bu maçın yapılmasındaki kifayet. Taktiksel anlamda bir şey denenmedi veya bu sene uluslararası maçlardan muaf olan ideal kadro Alman rakip karşısında sınanmadı. Maçtaki teknik seçimlerin tek mantıklı açıklaması, kadroya girmekte zorlanan oyuncuların her hangi bir 2.lig ekibiyle oynanan Türkiye Kupası maçında değil, ciddi bir rakibe karşı şans verilmiş olması. Ancak malesef taktiksel açıdan bu kadar dengesiz bir 11 sahaya sürüldüğünde oyuncuları da bireysel olarak değerlendirmek pek sağlıklı olmuyor. Gene de 2'si sonradan oyuna dahil olmak üzere toplam 7 Beşiktaş altyapısı çıkışlı oyuncunun sahada yer alması maçın en keyifli detayıydı.

Escude ile Batuhan aynı takımda oynar mı?
Genelde aynı bölgeyi paylaşan oyuncular ile ilgili klasik bir tartışmadır. Sergen'le Tümer yanyana oynar mı? Ayhan'la Şifo'dan birinin kesilmesi gerekir, vs. Bugün Beşiktaş'ta olan kadro seçimi sorunu ise sahaya dikey baktığımızda daha net görünüyor. Pozisyon bilgisinden, sezgi ve zekasından şüphe duymadığım Escudé ağır bir oyuncu. Escudé ve Sivok'tan oluşan görece yavaş defans hattını ilerde kurmayı tercih ederseniz ilerde pres yapmanız olmazsa olmazdır. Ancak Batuhan, bırakın pres yapmayı 45 dakikayı zor çıkartacak fizik kondisyona sahip. En iyi durumunda olsa dahi pres oyununun gereğini yapıp yapmayacağı ise tartışmaya açık. Defansı önde kuruyorsanız pres yapabilirsiniz veya defansı geriye atıp hızlı çıkışlarla rakibi gafil avlamaya çalışabilirsiniz. Sahadaki kadro ikisini de yapabilecek durumda değildi.

Orta saha sorunu
İlk yarının temel problemi orta sahada ve sol bek bölgesinde yaşandı. Orta sahada top tutamayan, pas yapamayan, Muhammed'in fiziksel zayıflığı itibariyle keskinliği de olmayan Beşiktaş orta sahası Wolfsburg'un merkezi kalabalık tutan oyun anlayışına yenik düştü. Rakip orta sahayı sıklıkla ve kolaylıkla geçince Beşiktaş'ın defanstaki defoları daha bariz hale geldi. Sağlı sollu sıfıra inen rakip kanat oyuncularına her seferlerinde orta yapma şansı tanındı.

Dengelenen oyun
İkinci yarıda oyunca giren Necip, Oğuzhan ve Olcay gibi asların orta alandaki varlığı Beşiktaş'ın top yapmaya başlamasını sağladı. Ancak forvet hareketsizliği ve rakibin geride kurulu defansı Beşiktaş'ın ciddi pozisyonlar bulmasını engelleyen faktörler oldu gibime geliyor.

7.1.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder